Σαντορίνη

Η Σαντορίνη (ή αλλιώς Θήρα) ανήκει στις Κυκλάδες και απέχει 128 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Έχει έκταση 73 τ.χλμ. και περίπου 13.500 κατοίκους.

Σαντορίνη παραλίες

Η ύπαρξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη είναι υπάιτεια για τη δημιουργία μερικών από τις ομορφότερες και πιο ιδιαίτερες παραλίες στον κόσμο. Παραλίες όπως η Κόκκινη και η Άσπρη στο Ακρωτήρι, η απέραντη Μαύρη που ξεκινά από τον Περίβολο, συνεχίζει στην Περίσσα και στο Καμάρι και τελειώνει στον Μονόλιθο είναι μόνο μερικές από αυτές που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.

Σαντορίνη οικισμοί - αρχιτεκτονική

Η αρχιτεκτονική της Σαντορίνης παρουσιάζει στοιχεία μοναδικά στον Ελλαδικό χώρο. Σπίτια χτισμένα με ιδιαίτερο τρόπο μοναδικά εναρμονισμένα με το ηφαιστειακό τοπίο της, με τρόπο που παρέχει προστασία από τους δυνατούς ανέμους, αλλά χωρίς να χάνεται το μοναδικό αιγαιοπελαγίτικο φως.

Οικισμοί υπάρχουν διάσπαρτοι Σαντορίνη - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗσε όλο το νησί. Έτσι στην ανατολική πλευρά με θέα την πασίγνωστη Καλντέρα με το χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα, βρίσκονται τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία. Στη δυτική πλευρά οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Καμάρι, Περίσσα και Βλυχάδα περιμένουν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, ενώ στο κέντρο του νησιού τα χωριά Πύργος, Εμπορείο και Μεσσαριά, έχουν θέα στο Αιγαίο και στα γύρω νησιά.

Σαντορίνη φαγητό - διασκέδαση

Το ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες έχουν σαν αποτέλεσμα μοναδικά αγροτικά προϊόντα με ιδιαίτερη γεύση. Στο νησί θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια, στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε κάποιο από τα οινοποιεία του νησιού για να δοκιμάσετε τα μοναδικά Σαντορινέικα κρασιά με πρωταγωνιστή το παγκοσμίου φήμης Βισάντο.

Η Σαντορίνη είναι ένα νησί για όλα τα γούστα. Για τους λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης και του ξεφαντώματος λειτουργούν μπαρ και κλαμπ όλη τη νύχτα στους κεντρικούς οικισμούς, ενώ οι λάτρεις της περιπέτειας και της εξερεύνησης σίγουρα θα γεμίσουν όλες τις μέρες των διακοπών τους γνωρίζοντας τον μοναδικό αυτό τόπο.